Kurz izraelské bojové střelby měl úspěch. Troufli byste si i vy?

Slunečné počasí v posledním březnovém víkendu přímo lákalo k nějaké venkovní aktivitě. Jenže každý si pobyt na čerstvém vzduchu představuje jinak. Jedni vyráží na relaxační procházku a jiní se dobrovolně zúčastní izraelské bojové střelby s krátkou zbraní. Partičku dvanácti takových účastníků jsme přivítali ve Velké Bíteši.

Přebíjení, závady, kliky, boxování do odražečů a pak mířená střelba, to je jen krátký výčet toho, co mají za sebou účastníci prvního letošního kurzu izraelské bojové střelby s krátkou zbraní. I když jich většina měla zbrojní průkaz, během tří dnů se naučili to, co leckoho ani nenapadlo si vyzkoušet.

Kurz izraelské bojové střelby dá každému něco jiného. Zkušeného střelce naučí nové věci a posune jeho střelecký um o něco dál. Kdežto střelce začátečníky naučí těm správným návykům a hlavně bezpečné zacházení se zbraní.

Tentokrát se na střelnici ve Velké Bíteši sešla opravdu rozmanitá skupina. Od profesionálních vojáků až po úplné začátečníky bez zbrojního průkazu. Podle ohlasů na kurz se ale nikdo rozhodně nenudil a každý si odnesl cenné informace a poznatky.

Noční střelby: nejoblíbenější část

Nasvítit terč, zhasnout a vystřelit. Co myslíte, zvládli byste to?  Tohle a ještě něco navíc si pánové i dámy mohli na našem kurzu vyzkoušet. Kvůli bezpečnosti se mohou noční střelby provádět jen na několika málo místech v České a Slovenské republice. Ne nadarmo tedy sklidily nejvíce ovací. Samozřejmě na celý průběh dohlíží naši zkušení instruktoři, kteří pečlivě dbají hlavně na bezpečnost.

A co na to sami účastníci?

Zpětně jsme se zeptali, jak se kurz líbil našim střelcům. Mile nás překvapilo, že odezvy byly opravdu pozitivní.

„Seminář zásadně změnil mé vnímání zbraně a její použitelnosti k sebeobraně. Získání zbrojního průkazu a pravidelné návštěvy terčové střelnice nejsou jakkoliv významnou průpravou k použití zbraně, neboť člověk s takovou “praxí” je nebezpečný jak sobě, hlavně ale svému okolí. Váš vyvážený seminář je zdravě náročný, plný informací a absolventovi nejenom předá základní nutné dovednosti bezpečné manipulace se zbraní a jejího použití, ale hlavně mu jasně ukáže, jak dlouhá cesta před ním stále ještě je, chce-li se stát zodpovědným a schopným vlastníkem zbraně,“ napsal nám po absolvování kurzu.

Radim

„Kurz jsem si moc užil a naučil se tolik nových a praktických věcí jako nikdy před tím. Jsem rád, že sem ho absolvoval ve svých střeleckých začátcích a vyvaroval se tak špatných návyků, kterých bych se později obtížně zbavoval.

napsal pro změnu Martin

Nabídku dalších kurzů pro Českou a Slovenkou republiku naleznete na našich internetových stránkách. Máte-li nějaké dotazy nebo nejasnosti, neváhejte se na nás obrátit na adresu info@combatsim.eu

Budeme se na vás těšit na dalším semináři.