Skupina Bojovích simulácií bola požiadaná p. Yoavom Dotanom z firmy Zahal.org o spoluprácu pri natáčaní propagačného materiálu pre firmu Fobus. Išlo o ukážky praktického využitia konkrétnych typov púzdier pre služobné ale aj súkromné využitie. K ich prednostiam patrí hlavne modulárnosť, vďaka ktorej sa dá jedno púzdro prispôsobiť na niekoľko účelov. Pádlo, pevné uchytenie na opasok alebo vestu a ako taktické stehenné púzdro.

V simulovanej situácií ochrany VIP v rizikovej oblasti contraktormi, išlo o ukážku pohotovosti týchto stehenných púzdier pre zbrane typu Glock a 1911 bez nutnosti odisťovania akéhokoľvek nechanizmu púzdra, pri závadou vynútenom tranzite z dlhej zbrane na krátku alebo ako tasenie primárnej zbrane štítu VIP pri prepade. Tento spôsob uchytenia sa ukázal ako maximálne pohotový pričom zbraň nemala najmenšiu tendenciu neočakávane sama z púzdra vypadnúť. Istotu jej uchytenia sme vyskúšali niekoľkými kotúľmi, plazením a prevalmi. Samosvornosť sa na každom púzdre sa dala veľmi plynule regulovať a každý si tak našiel správny pomer sily na ťahanie zbrane a istoty uloženia v púzdre.

Fobus sety obsahovali aj púzdra na zásobníky, rovnakej modulárnej koncepcie, takže sa dali prispôsobiť na každý typ nosenia. Ich pohotovosť nijak nezaostávala, jak pri bojovom tak i taktickom prebíjaní zbrane. Ich používanie je jednoduché a nekladie strelcovi žiadne prekážky.

Súčasťou prezentácie bolo aj otestovanie členkového púzdra resp. jeho využiteľnosť v reálnych situáciách. Tento konkrétny typ bol určený pre nie práve členkovú veľkosť zbrane G 19. Nič menej, po krátkom tréningu sa podarilo dostať do rúk grif a jeho použitie vypadalo veľmi užitočne. Vyskúšali sme ho v niekoľkých cvičných sebaobranných cvičeniach kedy ťahať zbraň z opasku nie je možné. Napriek tomu, že zbraň použitá pre tento účel bola G19, postupne sme sa s púzdrom stotožnili a pohotovosť bola blesková. Pre ľudí, ktorý na opasku zbraň mať nemôžu alebo potrebujú mať takýto typ záložnej zbrane, môže byť tento typ od fobusu správnou voľbou.

Nakoniec sme vyskúšali v jednoduchých strelecký cvičeniach z miesta pohotovosť opaskových a pádlových modulov pre púzdra na zbrane a zásobníky. Tieto púzdra si jednoznačne získali naše sympatie. Ich kvalitná konštrukcia a samosvorné, veľmi pohotové istenie určite osloví každého.

Bol nám potešením znovu spolupracovať s p. Dotanom na propagácií naozaj užitočný a kvalitných výrobkov pre ľudí, ktorý dennodenne slúžia so zbraňou, nosia ju na sebaobranu alebo využívajú na športové účely. Púzdra od fobusu majú čo ponúknuť každému z nich.